Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/customer/www/kt2.c101723.eu/public_html/includes/menu.inc on line 2404
Tegn på skimmelsvamp i bygninger | kirketrivsel.dk Skip to main content
Tilbage til forsiden

Tegn på skimmelsvamp i bygninger | kirketrivsel.dk

Menighedsrådets rolle

Menighedsrådenes eller provstiudvalgenes bygningskyndige har sjældent specialviden vedrørende afdækning eller håndtering af problemer med skimmelsvamp. Det samme gælder lokale håndværkere.

Det anbefales derfor, at man ved mistanke om eller forekomst af skimmelsvamp kontakter et anerkendt konsulentfirma med dokumenteret kompetence inden for området – både med henblik på afklaring af, om der er skimmelsvamp og med henblik på faglig korrekt håndtering af det videre forløb. 

Når mistanken opstår

Indsats og forebyggelse

Det er afgørende for en hensigtsmæssig håndtering af skimmelsvamp, at der foretages de nødvendige undersøgelser og analyser til en fuldstændig afdækning af problemets omfang. Hvis undersøgelser bekræfter mistanken om fugt og skimmelsvamp i kirken, skal menighedsrådet vurdere mulighederne for at løse problemet og forebygge fremtidige problemer med fugt- og skimmelsvamp problemer.

Ved akutte forhold

Hvis der er tale om akutte forhold skal der gribes ind hurtigt, og det kan være nødvendigt at stoppe for brug af bygningen eller kirken. Hvis det handler om skimmelsvamp i orglet, skal der stoppes for brug af orglet, eller kirken skal lukkes.