Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/customer/www/kt2.c101723.eu/public_html/includes/menu.inc on line 2404
Tegn på skimmelsvamp i bygninger | kirketrivsel.dk Skip to main content
Tilbage til forsiden

Tegn på skimmelsvamp i bygninger | kirketrivsel.dk

Sådan opdages skimmelsvamp

Ofte vil det være en medarbejder i kirken eller tilhørende bygninger, som får mistanke om skimmelsvamp. En mistanke kan også blive tydeliggjort ved udfærdigelsen af den obligatoriske arbejdspladsvurdering (APV), eller i forbindelse med menighedsrådets eller provstens syn.

Tegn på skimmelsvamp

Skimmelsvamp opstår typisk først, når der i perioder er høj luftfugtighed i et rum, i eller ved vægge, i gulve eller på lofter. Skimmelsvamp kan se ud som på billedet til højre, men det kan også have andre farver eller vise sig som fx hvide eller grå aflejringer på malet kirkeinventar. Læs om skimmelsvamp i præsteboliger ved at klikke her.

Se mere om tegn på skimmelsvamp herunder til højre.

-
Yderligere info

Det videre forløb

Hvis præsten eller kirkefunktionærerne i forbindelse med arbejdspladsvurderingen fortæller, at der kan være mistanke om fugt eller skimmelsvamp i kirken, skal det tages det op i menighedsrådet, og præsten skal rette henvendelse til sin
arbejdsmiljøorganisation, som bringer det videre til menighedsrådet.

   Hvis undersøgelser bekræfter mistanken om fugt og skimmelsvamp, skal menighedsrådet vurdere mulighederne for at løse problemet og forebygge fremtidige problemer med fugt og skimmelsvamp.

Flere tegn på skimmelsvamp

Man vil i mange tilfælde kunne lugte, når der er skimmelsvamp. Lugten er svær at beskrive, men mange opfatter den som tung, lidt sur, gammel, muggen, hengemt og fugtig. Fx som i kældre eller dårligt ventilerede sommerhuse.

   Ofte vil et af de første tegn på skimmelsvamp være mørke skjolder på vægge nede ved gulvene. Det kan også skyldes andet end skimmelsvamp, men bør under alle omstændigheder undersøges.

+